fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Portrétní objektivy: 10 TIPŮ!

Portrétní objektivy

Fotografování portrétů je jednou z nejvíce oblíbených a oblíbených fotografických disciplín. Můžete ho provádět v podstatě kdekoli – v ateliéru, venku, v interiéru, nebo dokonce na cestách. Abyste dosáhli vysoké kvality porobrů, je důležité používat správné portrétní objektivy. Zde je několik tipů pro nejlepší objektivy pro fotografování portrétů.

10 Tipů pro Portrétní objektivy!

  1. Prvním krokem je zjistit, jaké fotoaparáty a objektivy máte k dispozici. Nespoléhejte se pouze na objektivy, které jste použili k fotografování a rozhodněte se zkusit nové objektivy, abyste získali odlišné výsledky.
  2. Nejlepším objektivem pro portréty je skleněný objektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností. Takové objektivy jsou výhodné, protože poskytují konzistentně kvalitní obraz a nabízejí velmi malou velikost a sníženou hmotnost.
  3. Vyhněte se objektivům s proměnlivou ohniskovou vzdáleností. Tyto objektivy lze použít, ale nejsou tak kvalitní jako pevné objektivy.
  4. V závislosti na rozsahu ohniskových vzdáleností potřebných k focení portrétů se můžete rozhodnout pro širokoúhlé objektivy nebo teleobjektivy. Širokoúhlé objektivy jsou vhodné pro portrétní fotografie zblízka, zatímco teleobjektivy jsou vhodné pro zachycení portrétů ve větší vzdálenosti.
  5. Je důležité volit objektivy s co nejmenším ohniskovým číslem. Nejlevnější objektivy mají obvykle vysoké ohniskové číslo a výsledky nejsou tak kvalitní jako ty, které lze dosáhnout s nižším ohniskovým číslem.
  6. Pokud fotografujete v interiéru, dbejte na to, aby objektivy měly odpovídající clonové číslo. To umožní dosažení kvalitnějšího a jasnějšího obrazu.
  7. Pro fotografování portrétů ve studiu se doporučuje použít objektivy s větší clonou a zaostřením na blízko. Tato kombinace poskytuje skvělé výsledky s jasným a ostrým obrazem.
  8. je důležité dávat pozor na velikost objektivu, zejména pokud fotografujete portréty venku. Větší objektivy mohou být příliš veliké a těžké a mohou také způsobit rušení okolí.
  9. Nezapomeňte se zamyslet nad vašimi potřebami a vybírat objektivy podle toho, co nejlépe vyhovuje vašemu stylu fotografování. Ujistěte se, že je objektiv schopen poskytnout kvalitu obrazu, kterou potřebujete.
  10. Vybírejte objektivy, které jsou vybaveny automatickým zaostřováním. Automatické zaostřování je užitečné pro fotografování portrétů, zejména pokud se musíte rychle přizpůsobit stále se měnícímu prostředí.

Vyzkoušejte Tyto Objektivy!

Pokud hledáte nejlepší objektiv pro fotografování portrétů, zde je několik doporučení od různých výrobců:

  1. Canon EF 85mm f/1.2L II USM – Tento objektiv je vybaven velmi vysokou světelností se zaručenou kvalitou obrazu, kterou lze dosáhnout.
  2. Nikon AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G – Tento objektiv nabízí špičkovou kvalitu obrazu a je vybaven technologií Nikon Silent Wave Motor (SWM) pro rychlé a přesné zaostřování.
  3. Sony FE 85mm f/1.4 GM – Tento objektiv poskytuje ohromující kvalitu obrazu a je vybaven technologií SSM pro rychlé a přesné zaostřování.
  4. Sigma 85mm f/1.4 DG HSM – Tento objektiv je vybaven technologií HSM pro rychlé a přesné zaostřování a poskytuje kvalitní obraz s vysokou světelností.

Z výše uvedených tipů a doporučení jasně vyplývá, že pro fotografování portrétů je důležité vybrat správné Portrétní objektivy. Ať už fotografujete ve studiu nebo venku, vždy je důležité používat správný objektiv pro získání nejlepších výsledků. Nezapomeňte si tedy prohlédnout tyto objektivy a uvidíte, že vám jejich použití pomůže dosáhnout nejlepších výsledků.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak se na nás určitě obraťte na libovolný z kontaktů zde.
Technická stránka objektivů není tak zajímavá a proto Vás rádi odkážeme na článek, kde mají tuto technickou stránku věci rádi. Wikipedia zde. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení