fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jaký je nejlepší objektiv pro snímání koncertů a akcí?

Fotografování koncertů a akcí je jednou ze zábavnějších, ale také náročnějších disciplín. Mít ve své výbavě správný objektiv je nezbytností, protože jakýkoli omyl může zničit vaše fotografie. Není nic horšího, než se později dívat na fotky bez detailů, neostré a rozmazané. Proto je důležité vybrat ten správný objektiv pro snímání koncertů a akcí.

Rock and Roll Fotografie: Jak zvolit nejlepší objektiv?

Při výběru objektivu pro fotografování koncertů a akcí je důležité vědět, že se liší od objektivů, které se používají pro běžné fotografování venku během dne nebo pro reportážní fotografii. Koncerty a akce jsou obvykle v noci a bývají plné pohybu a mnoha lidí. Z tohoto důvodu budete potřebovat objektiv, který má vysokou světelnost a schopnost zachycovat objekty ve vysoké rychlosti. Velmi vhodný je například objektiv se světelností 1.4 nebo 1.2. Také byste měli být schopni nastavit skvělé clony a udržet fotografie ostré i při sebemenším pohybu.

Kdo nechce fotit koncerty a akce jako profík?

Pokud nechcete fotit koncerty a akce jako profík, to neznamená, že nemůžete fotit dobré fotografie. Existuje mnoho objektivů, které vám umožní dosáhnout vynikajících výsledků za mnohem menší cenu. Objektivy zoom mohou být velmi užitečné, protože vám umožní fotografovat situace z více úhlů. Kompaktní objektivy jsou také skvělou volbou pro fotografování koncertů a akcí. Pokud máte omezené rozpočty, pak je to možná nejlepší volba.

Fotografování koncertů a akcí je jednou z nejnáročnějších disciplín fotografování. K jejímu úspěšnému zvládnutí je zapotřebí správně zvolený objektiv, který lze vybrat podle rozpočtu, preferencí a potřeb. Ať už fotíte jako profík nebo jako amatér, měli byste vybrat objektiv, který vám umožní dosáhnout nejlepších výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení