fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jaký je nejlepší objektiv pro portréty?

Ať už jste začínající nebo zkušený fotograf, vždy se potřebujete obrnit tím nejlepším vybavením. Fotografování portrétů je obzvláště náročné a znamená, že musíte mít správný objektiv, abyste dosáhli požadovaného výsledku. Nejlepší objektiv pro portréty závisí na tom, co chcete fotit a jaké výsledky hledáte, takže jakobyste vybrali ten nejlepší?

Portréty jako profesionál!

Portrétní fotografie je jednou z nejvíce požadovaných disciplín a pokud chcete fotit portréty jako profesionál, potřebujete správný objektiv, který uvolní potenciál vaší zrcadlovky. Základním pravidlem pro objektiv na portréty jsou ohniskové vzdálenosti 35-85 mm, což je ideální na zachycení portrétu v celé jeho kráse. Takový objektiv poskytuje dostatek detailů a zahrnuje doslova i doslova vše. Můžete přizpůsobit svůj shot až do minimálního detailu v závislosti na pozadí stejně jako vybrat ideální hloubku ostrosti.

Kromě toho, objektivy s ohniskovou vzdáleností 35-85 mm mohou být také skvělé pro fotografování detailů, protože jejich širokoúhlý úhel vám umožní uchovat všechny detaily ve scéně. Můžete také použít uzávěrku, abyste získali více kreativity při fotografování portrétů.

Nejlepší objektiv na scénu!

Nejlepší objektiv pro portréty může být také objektiv s ohniskovou vzdáleností 50 mm, který je obzvláště účinný při fotografování scén. Tento objektiv je nejlepší volbou pro fotografy, kteří se specializují na portrétní fotografii v exteriérech. Umožňuje totiž zachytit krásný portrét s vyváženým pozadím, který bude vypadat skutečně vynikající.

Objektiv 50 mm je také oblíbený pro portrétní fotografii v interiérech. Tento objektiv může naplnit svůj účel ve všech scénách a zachycuje křehké detaily ve scéně, které by jinak zůstaly nepovšimnuté. Poskytuje také lepší hloubku ostrosti a přímé fotografování, které je často požadováno při portrétní fotografii.

Pokud se snažíte naučit se profesionálně fotografovat portréty, je nejlepší zvolit objektiv s ohniskovou vzdáleností 35-85 mm nebo 50 mm. Oba jsou vhodné pro různé situace, ať už fotíte v exteriérech nebo interiérech. Navíc poskytují lepší hloubku ostrosti a více kreativity při fotografování portrétů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení