fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak získat neuvěřitelné fotky při špatném počasí

Neustálé změny počasí mohou být pro fotografy docela zdrcující. Občas se cítíte frustrovaní, že nemůžete dosáhnout svých vysněných obrázků a místo toho musíte čelit hroznému počasí. Ale nezoufejte! I za špatného počasí můžete vyčarovat neuvěřitelné obrázky, stačí dodržovat následující rady.

Jak si užít fotografování i za špatného počasí

Nejdříve byste měli začít zjistit, jaké máte možnosti. Je mnohem lepší fotit v dešti, než čekat, až počasí zlepší a riskovat, že výsledky budou o nic méně. Ujistěte se, že máte správnou techniku a vybavení. Je-li možné, nezapomeňte použít nějakou ochranu. Klobouky, deštníky, sklo a čepice jsou pro fotografy vždy dobrá volba!

Nepřestávejte experimentovat a objevovat. Většina fotografů nejraději fotí za slunného počasí. Ale možná se budete podivovat, jak je ve skutečnosti pro fotografy zajímavé fotit za deště a větru. Nezapomeňte využít jejich efektů na scéně. Pokud fotíte za deště, zkuste posunout ostření a získat krásné rozostřené kontrasty.

Pokud to počasí dovolí, před fotografováním si prohlédněte počasí a okolí. Prozkoumejte, co se děje kolem vás a kde byste mohli najít dobré motivy. Často je to dobrý způsob, jak se přizpůsobit počasí, protože se můžete podívat na místa, která jsou vhodná pro interiérové fotografie, nebo se jen tak potulovat po okolí a hledat zajímavé fotografické příležitosti.

Jak vyčarovat neuvěřitelné fotky za deště a větru

Odhalte tajemství začlenění počasí do vašich fotografií. Používejte různé nástroje k vyjádření celé scenérie. Je-li ve vzduchu hustý déšť nebo sníh, můžete využít dostupnou krásu a udělat z toho součást scény.

Nezapomeňte využívat způsobů, jak vytvářet neuvěřitelné fotky. Zkuste využít různé funkce fotoaparátu, jako je HDR, abyste dosáhli lepších barevných rozdílů. Pro rozostření scény, zejména když je deštivé nebo větrné počasí, můžete použít nastavení pohyblivosti.

A konečně, techniku známou jako ‘dobře mířený blesk’ můžete použít k vytváření doslova překrásných fotografií za špatného počasí. Tato technika používá běžný blesk a stativ, aby se dosáhlo efektu, jako by byly fotografované scény osvícené sluncem.

Ať už se jedná o špatné počasí, nebo krásné slunečné dny, s námi uvedenými tipy si můžete být jisti, že vždy vyfotíte neuvěřitelné fotky. Nezapomeňte být trpěliví a vyplatí se!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení