fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak zachytit pohyblivé objekty s technikou panningu

Panning je technika fotografování, která se používá k zachycení pohyblivých objektů. Je to technika, kterou můžete použít k tomu, abyste získali pohyb v obraze, aniž byste se museli pokoušet vytvářet rychlé pohyby svým tělem, což může být obtížné. Panning se často používá k zachycení pohybu, jako je kolo jezdce, běžce nebo jiná auta.

Co je panning technika?

Panning je jednou z technik fotografování, která se používá k zachycení pohyblivých objektů. Spočívá ve vytváření statických obrázků při pohybu závodníka či vozidla. Při této technice se fotograf potýká s pohybem, aby zajistil, že objekt pohybuje a jeho pohyb je zachycen ve fotografii. Panning vyžaduje, abyste se pohybovali rychle a současně drželi svůj objektiv ve stejné pozici, jako byste drželi pevnou základnu.

Jak zachycovat pohyblivé objekty?

K zachycení pohyblivých objektů s technikou panningu je třeba nastavit různé nastavení fotoaparátu. Nejdůležitější je nastavení citlivosti ISO. Zpravidla je nejlepší použít nižší ISO, které pomáhá zachovat dobrou kvalitu obrazu. Dále je třeba nastavit clonu na nejnižší možnou hodnotu, aby se fotografie zaostřila co nejlépe. Následně je třeba nastavit rychlost závěrky na rychlost, která vyhovuje pohybu objektů a scény, kterou fotíte. Panning je technika, která vyžaduje praxi, aby se dosáhlo nádherných výsledků.

Panning je skvělá technika, která se často používá k zachycení pohyblivých objektů. Je to technika, která vyžaduje trpělivost a praxi, ale pokud se správně nastaví nastavení fotoaparátu, můžete dosáhnout úžasných výsledků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení