fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit portrétní fotografii s hlubokou ostrostí

Portrétní fotografie je báječný způsob, jak uchovat okamžiky, kdy se všichni na fotografii spojí. A pokud se vám podaří vytvořit dobře ostřenou portrétní fotografii, obrazy budou působit ještě lépe. Tato průvodce vám pomůže vytvořit skvělé portrétní fotografie s hlubokou ostrostí.

Jak si udělat pěknou portrétní fotografii?

Nejprve je důležité najít skvělé místo. Hledejte místa, kde se objeví vhodné světlo. Pokud se rozhodnete fotit uvnitř, požádejte lidi, které fotíte, aby se postavili ke stěně nebo k oknu, aby se vyhnuli stínu. Pokud fotíte venku, zkuste vyhledat místa s příjemným světlem, například místa se stíny, které by portrétu dodaly něco navíc.

Druhým krokem je vybrání vhodného objektivu. Pro portrétní fotografie se doporučují objektivy s velkou světelností, například objektivy typu fast prime. Ujistěte se, že máte k dispozici dostatečnou světelnost, abyste mohli dosáhnout hluboké ostrosti.

Posledním krokem je vybrat správné nastavení pro fotoaparát. Zvolte nejnižší možnou citlivost ISO, abyste minimalizovali šum. Dále ujistěte se, že nastavíte expoziční časy, aby se fotografie dostala do meziostí. Tím se zvýší šance na dosáhnutí hluboké ostrosti.

Jak dosáhnout hluboké ostrosti?

Nejjednodušší způsob, jak dosáhnout hluboké ostrosti, je použití techniky zvané Clamontovo zaostření. Jedná se o způsob zaostření, kdy se zaostřuje na oči osoby, kterou fotografujete. Tímto způsobem lze zajistit, že oči budou ostré a zbytek fotografie bude mít hlubokou ostrost.

Dalším způsobem je použití techniky zvané hyperfokální zaostření. Tato technika vám umožňuje nastavit ostrý bod na dálku a pak ho vyfotografovat. Tímto způsobem lze dosáhnout silné hluboké ostrosti, protože fotografie bude ostrá od blízkých objektů až po ty daleko.

Nakonec můžete vyzkoušet techniku zvanou rychlost závěrky. Jedná se o způsob fotografování s rychlými expozičními časy, které zpomalí pohyb. Tímto způsobem lze dosáhnout hluboké ostrosti s minimálním hloubkovým polem.

Vytvoření skvělé portrétní fotografie s hlubokou ostrostí může být výzvou. Ale pokud použijete některou z výše uvedených technik, jako je Clamontovo zaostření, hyperfokální zaostření nebo rychlost závěrky, můžete získat skvělé výsledky. Využijte těchto technik, abyste dosáhli skvělých portrétních fotografií se silnou hlubokou ostrostí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení