fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit nádherné krajinářské fotografie v dešti

Deštivé dny mohou být pro fotografy skvělou příležitostí k vytváření nádherných krajinářských fotografií. Díky měnícímu se počasí a měřítku barvy je fotografování v dešti jednou z nejodolnějších a nejvíce se odměňujících fotografických disciplín. Přečtěte si níže, jak se stát mistrem krajinářské fotografie v dešti.

Jak se v dešti stát mistrem krajinářské fotografie

Při fotografování v dešti je důležité udělat si čas a nenechat se okolím příliš ovlivnit. V dešti je obecně snížená viditelnost, takže je třeba počítat s mnohem více maskováním. Například pokud fotografujete dům, udělejte krok dozadu a vyhledejte jeho tvary skrze lesknoucí se scenery deště. Za účelem dosažení kontrastu mezi suchými a mokrými povrchy fotografujte předměty podle vzdálenosti, abyste dosáhli nejlepšího výsledku.

Dalším užitečným tipem je vyhledávat obzvlášť zbarvenou oblohu. Správná kombinace barev a světelných podmínek může být klíčem pro vytváření úžasných krajinářských fotografií. Nezapomeňte také na odraz bokem, který dodává deštivým scénám kouzlo. Posuňte svou fotografii na další úroveň přidáním odlesků vody a s nimi spojené prvky.

Vyhněte se také fotografování proti slunci. V dešti je to obzvlášť nebezpečné, protože zvyšuje riziko úplného zablokování fotografie. Ať už fotografujete cokoli, vždy si vyberte správné místo, protože deštivá scenérie může být stejně krásná jako běžná počasí.

Jak se z deště stane vzácný okamžik pro fotografování

Deštivé dny jsou často přehlíženy jako nevhodné pro fotografování, ale ve skutečnosti mohou být skvělou příležitostí k vytvoření nádherné krajinářské fotografie. Díky střídání světla a stínu se veškeré scény oživí a vytváří prostředí, které je velmi obtížné vyfotografovat při klidném počasí.

Kromě toho můžete také vyfotografovat zajímavé záblesky a odlesky, které vznikají v různých typech počasí. Pokud se chcete ponořit do nového světa krajinářské fotografie, prohlédněte si všechny okolí, ze kterého můžete těžit, a vyhledejte příležitosti, které vytváří deštivé počasí.

Nemusíte se také bát fotografovat za deště. Před fotografováním je vždy lepší zvážit všechna rizika, včetně použití správného oblečení a potřebné techniky. Důležité je také vědět, že při fotografování v dešti je často nutné obcházet zákony fyziky a vytvářet nové směry.

Krajinářské fotografie v dešti je skvělý způsob, jak vyfotografovat okamžiky, které by jinak zůstaly nezaznamenány. Ať už jde o černobílé obrazy nebo barevné scény, deštivé počasí přináší nové a kreativní možnosti pro fotografy. Takže se nenechte odradit skutečností, že prší, a využijte příležitosti, které vám deštivé počasí přináší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení