fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak vytvořit krásné portréty v přírodním světle

Přírodní světlo je nejlepším přítelem fotografa. Když je správně využito, může vytvořit nádherné portréty. Pro začínající fotografy může být však vytváření krásných portrétů v přírodním světle trochu obtížné. Pokud hledáte návod, jak fotografovat portréty v přírodním světle, čtěte dál!

1. Tipy pro krásné přírodní portréty

Prvním krokem je vybrat si správné prostředí. Nejlépe vyhovující místo pro portrétování v přírodním světle je místo s příjemným, nikoli ostrým světlem. Vyhněte se místům, která jsou ve stínu stromů nebo budov, a abyste se vyhnuli problémům se světlem, je lepší se vyhnout i polednímu slunci. Jakmile vyberete správné místo, najděte několik různých pozic, z nichž můžete fotografovat.

Dalším krokem je vybrat si správnou dobu. Ideální čas na portrétování v přírodním světle je začátek a konec dne – když slunce už není tak oslnivé, ale ještě dost světla. Fotografování v času blízko oběda může být složité, protože světlo bude ostré a nevhodné pro portrétování.

Posledním krokem je správné nastavení aparátu. Při výběru nastavení aparátu pro portrétování v přírodním světle je nejlepší použít manuální režim. To vám umožní ovládat expozici, ostření a další parametry fotografie. Využijte funkce vyvážení bílé a přizpůsobte své nastavení aktuálnímu světelnému podmínkám.

2. Jak zkrotit sluneční paprsky?

Pokud potřebujete zkrotit oslnivé sluneční paprsky, máte na výběr z několika možností. Jeden způsob je použití předsádky. Předsádka je snímací zařízení, které odfiltruje nežádoucí sluneční paprsky a umožňuje fotografovi lépe ovládat množství světla, které dopadá na motiv. Předsádka může být také skvělým nástrojem pro dosahování vícebarevných efektů.

Další možností, jak zkrotit sluneční paprsky, je použití difuzoru. Difuzor je zařízení, které rozptýlí sluneční paprsky a vytváří mírnější světlo. To je skvělé pro portrétování, protože dovoluje fotografovi dosáhnout plného potenciálu svého světla.

A konečně, pokud je ve vašem okolí dostatek stínů, můžete využít i stíny ke zkrocení slunečních paprsků. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je vyhledání míst, kde jsou stíny přirozené – například pod stromy nebo blízko budov.

Vytvoření krásných portrétů v přírodním světle je jednou z nejzábavnějších částí fotografování. S využitím těchto tipů pro fotografování v přírodním světle, můžou začínající fotografové dosáhnout skvělých výsledků. Takže to je vše! Užijte si své fotografování v přírodě!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení