fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak správně používat histogram při fotografování?

Jako fotograf se snažíte vždy o nejlepší výsledek. Histogramy jsou skvělým nástrojem, který vám může pomoci dosáhnout vašeho cíle. S jejich použitím se spousta věcí změní. Následující článek vám pomůže pochopit, jak správně používat histogramy při fotografování.

Jak na Histogramy?

Histogram je grafický záznam intenzity světla při fotografování. Tato intenzita se prezentuje ve formě sloupcového grafu, který vám ukazuje, kolik světla je ve fotografii. Gafikon je často prezentován v rámci digitálního fotoaparátu a poskytuje cenné informace o kompozici a expozici vašich fotografií.

Histogramy mohou poskytovat mnoho informací o kvalitě vašeho snímku. Umožňují fotografům zjistit, jestli je jejich fotografie příliš tmavá nebo příliš světlá. Také mohou poskytnout informace o barevné kompozici fotografie a umožnit fotografům získat přesnou představu o tom, co je na fotografii vidět.

Chcete-li histogram využít ve svůj prospěch, měli byste se naučit jej číst. Na histogramu jsou zobrazeny základní informace o intenzitě světla v fotografii. Zatímco boky často ukazují informace o expozici, vrcholové body poskytují informace o kompozici.

Fotografie Ať Je to Jakkoliv Správně!

Abyste mohli využít histogramy, je důležité, abyste si uvědomili, že fotografie by měla vypadat přirozeně. To znamená, že sloupce histogramu by neměly být příliš blízko sebe nebo zcela od sebe. Ideální je, aby se obě tyto možnosti vyrovnaly tak, abyste získali dobrý kompromis mezi expozicí a kompozicí.

Kromě toho byste měli vždy zkontrolovat, zda se sloupce nezobrazují mimo plátno. Pokud ano, měli byste přizpůsobit expozici tak, aby se sloupce vrátily do středu. To může být hlavně u tmavých snímků důležité, protože černá barva se může stát příliš tmavou.

Používání histogramů může být pro začátečníky zdrcující, ale je to příležitost k tomu, jak zlepšit své fotografické schopnosti. Ať už jste začátečník nebo profesionál, naučte se jak správně používat histogramy při fotografování a brzy budete vytvářet více kvalitních a realistických fotografií.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení