fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak správně nastavit blesk při fotografování?

Fotografování je úžasným uměním. Potřebujete správně nastavit blesk a jste na cestě k dokonalé fotce. I když se to může zdát složité, máme pro vás lehký návod, jak být světelným géniem!

1. Krok na cestě k dokonalé fotce

Nejdříve je třeba zjistit, jaký druh blesku je pro danou situaci nejvhodnější. Pokud fotíte v interiéru, vybírejte mezi externími blesky se stativy a flash difuzory, abyste se vyhnuli ostrým stínům. Pro venkovní fotografování je vhodnější zvolit blesk s infračervenou funkcí, abyste dosáhli efektu kompenzace protisvětla.

Při fotografování je důležité si uvědomit, jak vysokou míru osvětlení je třeba dosáhnout. Vycházejte ze svého vybraného ISO, prodloužení a clony a nastavte blesk tak, aby dodal do fotografie požadovaný druh světla.

Ujistěte se, že se blesk nastavuje správně, před tím, než začnete fotografovat. Pokud je to možné, je dobré udělat si několik testovacích snímků a zjistit, zda je blesk nastaven správně.

2. Jak být světelným géniem

Přejděte do módu “řízení blesku”, abyste mohli ovládat blesk, aniž byste museli chodit k němu a nastavovat ho ručně. Některé fotoaparáty mají vestavěné blesky, které lze ovládat na dálku, a to díky infračervenému signálu.

Některé moderní blesky mají i integrovanou funkci, která vám umožní nastavit zpoždění blesku. Zpoždění blesku je užitečné, zejména při fotografování v interiérech, protože vám umožní dosáhnout lepšího osvětlení bez nežádoucího přepálení.

Odborníci na světlo vždy doporučují kombinovat blesk s přirozeným světlem. Jakmile získáte zkušenosti s fotografováním a nastavením blesku, budete schopni do své fotografie přidat další vrstvy osvětlení a takticky kombinovat různé druhy světla.

Pokud chcete dosáhnout dokonalé fotky, je třeba správně nastavit blesk. Blesk můžete ovládat ručně, nebo na dálku. Kombinace blesku a přirozeného světla vám pomůže dosáhnout lepšího osvětlení a dokonalejší fotografie. Už jste připraveni začít fotografovat jako skuteční světelní géniové?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení