fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak snížit nervozitu modelku při fotografování v ateliéru

Fotografování je často o nervózním momentu, který může ovlivnit výsledek fotky. Mačkání spouště fotoaparátu může být stresující zážitek, zvláště když se pracuje s modelem a čelí se nervozitě modelky. Zde je několik tipů, jak snížit nervozitu modelky při fotografování v ateliéru.

Jak mít modelce uvolněnou atmosféru

Než se pustíte do fotografování, je důležité, abyste nejprve představili modelce ateliérové prostředí. Řekněte jí o různých předmětech, které jste přinesli na místo, nebo jí ukažte, jak pracujete s osvětlením. To jí může pomoci uvolnit se a být více komfortní. Také je dobré modelce nabídnout pití, jako je čaj, voda nebo káva.

Fotografování se může zdát modelce jako nekonečný proces. Připravte si proto seznam pořadí, ve kterém chcete fotografovat, a popíšete jí postup, který budete následovat. Také je dobré jí připomenout, že si může odpočinout během fotografování.

Pro usnadnění modelky je dobré hrát hudbu, která vám oběma vyhovuje. Hudba může sloužit jako prostředek k zapojení její mysli, a tím pomoci uvolnit se. Kromě toho je také dobré připravit si pro modelku místo, které je uvolněné a komfortní.

Způsob, jak s úsměvem překonat trému

Fotografování se může zdát modelce obtížné, zejména pokud jste první veřejnou fotografickou akcí. Proto je důležité, abyste s ní mluvili a ujistili ji, že děláte maximum pro to, abyste ji udrželi pohodlnou.

Mluvte o jejím oblíbeném tématu nebo o něčem, co ji baví. Nezapomeňte jí občas pochválit pro odvedené kousek práce. Také je dobré se zasmát a pokusit se přivést atmosféru humoru a zábavy. Model se bude cítit mnohem klidnější, pokud se uvolníte a budete se vy i modele bavit.

V neposlední řadě je důležité mít na paměti, že se model může cítit uvolněnější, když bude vědět, že je v bezpečí. Ukažte jí, že jí rozumíte a že ji respektujete, abyste si ji získali.

Fotografování modelky v ateliéru může být stresující zážitek. Zmírnění nervozity modelky může být klíčem k úspěšnému fotografování. Ať už jde o nabízení pití nebo mluvení o jejím oblíbeném tématu, je důležité si uvědomit, že uvolněná atmosféra je základem úspěšného fotografování modelky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení