fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Jak si nastavit kameru pro fotografii v nízké světelnosti interiéru

Pokud jste objevili svět fotografování a chcete se naučit, jak fotografovat v interiéru s malým osvětlením, jste na správném místě. Toto je krátký průvodce, jak nastavit kameru pro fotografii v nízké světelnosti interiéru. Tak se pojďme pustit do toho!

Jak Skočit do Fotografie v Temnotě?

Předtím, než začnete fotit, si promyslete, jakou atmosféru chcete ve svých fotkách vytvořit. Pro malé místnosti s malým osvětlením je často nejlepší volbou temnější scény, které vyvolávají pocit nejistoty.

Mít dobrý výsledek v nízkém osvětlení je o dobrém odhadu expozice, kterou často musíte vyzkoušet. Pokud je to možné, vždy doporučujeme testovat na všech scénách, než začnete fotit. To vám umožní nastavit nastavení kamery pro jistotu, než začnete.

Pokud je to možné, je také dobré použít stativ, protože to usnadní fotografování s delším časem expozice. Vždy myslete na to, že když fotíte s delší dobou expozice, všechno, co se pohybuje, se na fotce rozostří.

Nastavení Kamer pro Fotografování v Interiéru ve Tmě

Když přicházíte na to, jak nastavit kameru pro fotografii v temnotě, nejdříve byste měli zvolit režim manuálního nastavení. Tímto způsobem budete mít plnou kontrolu nad nastavením kamery.

Nejdůležitějším nastavením je expozice. Pro fotografování v nízkém osvětlení byste měli zvolit delší čas expozice. Začněte s časem expozice pohybujícím se kolem 1 sekundy a postupně ho upravujte, podle toho, jak moc temno je ve vaší scéně.

Pak byste měli nastavit citlivost ISO, abyste mohli dosáhnout požadovaného času expozice. Začněte s nízkou citlivostí ISO a postupně ji zvyšujte, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku. Vyšší citlivost ISO obvykle znamená šum na fotografii, takže buďte opatrní, abyste ho neztratili.

Konečně, nastavte clonu na otevírání. Otevření clony může být užitečné pro získání více světla do scény, ale nedělejte to příliš. Pokud je clona příliš otevřená, můžete získat „rozmazaný“ výsledek na fotografii.

A to je vše! Díky za váš čas a doufáme, že vám tento průvodce pomohl se naučit, jak nastavit kameru pro fotografii v nízké světelnosti interiéru. Jakmile budete mít svá nastavení, můžete lépe oživit své fotky a přidat jim na atmosféře!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení