fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Fotografování s mobilním telefonem: tipy a triky

Cítíte se jako fotograf a chcete si pořídit nějaké skvělé fotky? Pak není špatnou volbou začít s fotografováním s vaším mobilním telefonem. Mobilní telefony jsou totiž velice snadno ovladatelné a dokáží pořídit skvělé fotky, které jen tak nezapomenete. Níže naleznete několik tipů a triků, jak fotografovat s mobilem a pořídit si dokonalou fotku!

1. Tipy pro fotografování s mobilem!

Nejdůležitějším bodem pro úspěšné fotografování s mobilem je dostatek světla – čím více, tím lépe. Pokud fotíte venku, zkuste se umístit tak, abyste měli na fotce dostatek světla. Pokud fotíte v interiéru, vytvořte si také dostatek světla, nejlépe tím, že otevřete okna.

Dále je důležité, aby byl váš mobilem stabilní. Mobilní telefony jsou velice lehké a proto je snadné udělat neostrou fotku, pokud držíte mobil jenom tak v ruce. Zkuste si tedy pořídit nějakou přídavnou polohovací oporu, abyste byli schopni držet mobil telefon stabilně.

Existuje mnoho dalších tipů, které můžete využít při fotografování s mobilem. Zkuste si například vybrat tu nejlepší kompozici pořízení fotky, zapnout funkci HDR pro získání většího dynamického rozsahu, nebo vyzkoušet fotografování s využitím kvalitního objektivu.

2. Triky pro perfektní fotky!

Chcete se naučit několik triků, díky kterým vaše fotky budou vypadat ještě lépe? Nejdříve se naučte, jak vybrat ten správný typ fotky, který budete chtít pořídit. Existuje mnoho různých typů fotek, včetně portrétů, krajin, nebo dokonce akčních fotek.

Kromě toho, vyzkoušejte si pořídit fotku ve více vrstvách. Na tuto techniku se musíte připravit, nicméně výsledný efekt bude mnohem lepší než u fotky pořízené jen v jedné vrstvě.

Také si můžete pořídit fotku pobíhající postavy, což je pro fotografování s mobilem velmi oblíbené. Toto je snadné na pořízení, jelikož stačí mobilem zaostřit na postavu, která pobíhá, a dostanete skvělý efekt.

Fotografování s mobilem není vůbec těžké a pokud dodržíte několik jednoduchých tipů a triků, dokážete pořídit opravdu pohledné fotky. Pokud se chcete naučit, jak vybrat ten správný typ fotky nebo jak pořídit fotku více vrstev, máte spoustu možností, jak se naučit více o fotografování s mobilem. Tak se pusťte do tvorby fotek a získejte z ní to nejlepší!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení