fotografka

Logo fotografické studio M Palác

studio M-PALÁC

studio MPALÁC studio MPALÁC

fotografické studio Ing. Petry Sýkorové

Focení s bleskem

Focení s bleskem

Už jste někdy zkoušeli focení s bleskem? Pokud ne, pak je to ten nejlepší čas, abyste si vyzkoušeli nové techniky a vylepšili své fotografování. Ať už fotíte interiér, exteriér nebo kreativní akty, je důležité vědět, jak používat blesk správně, abyste dosáhli nejlepších výsledků. Níže naleznete tipy pro fotografování s bleskem jako profík!

Vylepšete své fotografování s bleskem!

Používáním blesku ve fotografování můžete zvýšit kontrast, zintenzivnit barvu a vytvořit efekty, které se nedají dosáhnout přirozeným osvětlením. Můžete si také vybrat mezi studiovým a vnějším bleskem. Studiový blesk dává plnou kontrolu nad světlem, je kompaktní a můžete ho snadno přenášet. Vnější blesk je skvělý pro focení venku, protože má více jasu a můžete s ním fotografovat více prostoru.

Začněte fotit jako profík s těmito tipy!

Než začnete experimentovat se světlem s focení s bleskem, tak je důležité pochopit, jak blesk pracuje. Různé blesky mají odlišný design, což může mít vliv na vaši fotografii. Měli byste si také uvědomit, že během fotografování s bleskem musíte používat jiné nastavení než při fotografování bez něj. Ujistěte se, že máte správně nastavenou rychlost závěrky, clonu a ISO.

Dalším důležitým způsobem, jak dosáhnout úžasných fotografií s bleskem, je zkombinovat přirozené světlo s umělým. Při fotografování portrétů můžete například použít blesk, abyste je osvětlili a okolí nastavili na přirozené světlo. Tím bude vaše fotografie vypadat přirozeněji. Také byste měli vyzkoušet různé nastavení barevného tónu, abyste dosáhli požadovaného efektu.

Pokud se chcete naučit nové techniky fotografování s bleskem, postupujte krok za krokem a zkoušejte nové věci. Nejdůležitější je být trpělivý a vytrvalý a vytrvat, dokud nedosáhnete požadovaného výsledku. Nezapomeňte si také k tomu najít návody a inspiraci online a ve světě fotografování se neustále učit a zdokonalovat.

Více článků můžete nalézt zde.
Pokud máte dotazy, tak nám napište zde.
Pokud byste si přáli nechat se vyfotit naší fotografkou Ing. Petrou Sýkorovou, tak jí napište zde.
Nabídka blesků je všude široká. Některé můžete nalézt například u foto Škoda zde (nejedná se o placenou spolupráci).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky...

Zajímavosti a návody

Jak fotografovat starobylé vesnice

Ahoj fotografe! Tak co, chystáš se vyrazit vyfotit ty starobylé vesnice? Než se vydáš na

Jak se k nám dostanete?

  1. Hlavní vstup (od křižovatky s Bauhausem – ne McDonald’s)
  2. Fotografové vyzvednou klíče (ostraha má online seznam, podepsat převzetí a pak vrátit)
  3. 13. patro

hi SEO, s.r.o.

Přihlášení